Și croșetatul a trecut în online, în vremea pandemiei
Gabriela Bularca este cunoscută de toți cei cărora le plac jucăriile. Cele croșetate. Oi, vulpi, urși, pisici.
21 Iunie 2020, 19:58
Gabriela Bularca este cunoscută de toți cei cărora le plac jucăriile. Cele croșetate. Oi, vulpi, urși, pisici. Toate cu cu nume românesc și toate cu o poveste. Brașoveanca se ocupă doar de croșetat din 2017, de când a renunțat la a mai fi economist. Din asta trăiește. Dar este o pasiune pe care o transmite mai departe tuturor celor care vor să-i învețe meșteșugul.
Într-un mall din Brașov, dar și la Muzeul de Etnografie avea săptămânal ateliere gratuite în care îi învățat pe copii cum să lucreze cu croșeta. Și, chiar de vă vine să credeți sau nu, mai numeroși erau băieții la atelierele ei. Însă și fetele erau interesate de meșteșugul pe care l-au mai văzut pe la țară doar. Ateliere începuse să țină și la Muzeul Casa Mureșenilor. Asta însă până se se declanșeze starea de urgență, când au fost suspendate toate activitățile ce presupuneau adunări de mai mult de trei persoane. Însă, din martie și până acum nu a stat degeaba. S-a adaptat vremurilor.
„În 10 martie am avut ultimul atelier și de atunci s-au oprit toate atelierele și, practic, eu nu m-am mai putut întâlni cu copiii ca să îi învăț ceea ce știu și atunci am mutat cumva din live în online. Am intrat pe platforme online de întâlniri, ne-am întâlnit cu copilașii, am lucrat în continuare și în această perioadă au beneficiat de 15 tehnici diferite de lucru”, a spus brașoveanca Gabriela Bularca.
Contactul în online are însă dezavantajele sale:
„Una este când vezi că vine copilul și zice <am reușit, iese> și alta este când se mișcă imaginea pe ecran și copilul nu reușește să înțeleagă de multe ori tehnica. Este greu, eu una aștept foarte mult să ne întâlnim iar live”, a adăugat Gabriela Bularca.
Toate atelierele ei cu copiii au fost deja urcate pe youtube, unde oricine poate deprinde tehnicile promovate de brașoveancă. Pentru cei interesați, acum, atelierele din online sunt în fiecare seară de marți, de la ora 18.00, pe youtube.