Sisteme de măsurare a temperaturii la intrarea în Primăria Brașov
Începând de joi, la intrările cu publicul din Primăria Brașov vor funcționa trei videocamere cu sistem de termoviziune, care vor măsura temperatura corpului în zona feței, pentru toți cei care intră în clădirea primăriei.
22 Aprilie 2020, 15:06
Începând de joi, la intrările cu publicul din Primăria Brașov vor funcționa trei videocamere cu sistem de termoviziune, care vor măsura temperatura corpului în zona feței, pentru toți cei care intră în clădirea primăriei. Camerele au fost instalate la intrările pentru public ale Primăriei Brașov și sunt setate să măsoare temperatura corpului uman și să semnaleze orice depășire a temperaturii de 38 de grade, indiferent că este vorba de angajații Primăriei Brașov sau de cetățenii care vin cu diverse probleme.
„Am montat aceste echipamente care scanează temperatura omului și declanșează o anumită reacție, ca să zic așa, care poate să stabilească dacă persoana respectivă are această problemă. Este bine ca și prevenție atât pentru personalul din Primărie cât și pentru public”, a spus George Scripcaru, primarul Brașovului.
Camerele au două obiective, unul de 4 megapixeli, optic, celălalt cu termoviziune, prin intermediul cărora pot identifica subiecții din cadru până la o distanță de cel mult șapte metri, ziua sau noaptea.
„Avem instalată o soluție de termoviziune. Sunt niște camere de supraveghere video speciale, de tipul celor montate în aeroporturi. Principala lor caracteristică este faptul că au un senzor în infraroșu care este calibrat pentru a măsura temperatura corpului uman. Raza de temperatură în care ele funcționează este între 30 și 45 de grade, setabilă și, din momentul în care s-au făcut calibrările, acuratețea cu care ele măsoară temperatura corpului uman este de 0,5 grade”, a spus Alex Grigorescu, reprezentantul firmei furnizoare.
Camerele pot detecta temperaturile a până la 12 persoane, în același timp. În momentul în care este detectată o persoană cu temperatură de peste 38 de grade, camera declanșează o sonerie și face o fotografie pe care o trimite pe e-mail. În același timp, trimite și o înregistrare cu câteva secunde înainte și câteva după realizarea fotografiei. Camerele nu sunt un test pentru îmbolnăvirea cu COVID-19, dar, dat fiind că unul dintre simptomele coronavirusului este febra, pot reduce riscul de răspândirea coronavirusului. Camere de acest fel sunt utilizate în aeroporturi în special, iar Brașovul este unul dintre primele orașe din țară care are astfel de sisteme, într-o primărie.
La finalul stării de urgență, camerele vor fi utilizate strict pentru supraveghere.