Soluțiile Ministerului pentru profesorii sau copiii fără acces la învățarea online
Profesorii care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru a face lecții online.
04 Mai 2020, 15:50
Profesorii care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru a face lecții online. În schimb, de copiii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice se vor ocupa Inspectoratul Școlar și autoritățile locale. Sunt doar două dintre măsurile care au fost discutate și aprobate, într-o videoconferință a ministrului Educației, Monica Anisie, cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din toată țara.
În plus, Inspectoratele trebuie să organizeze periodic videoconferințe cu directorii școlilor pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță. Tot ele vor monitoriza și cum se face învățarea online în școlile din subordine.
Cât despre elevii din clasele terminale care vor susține examenele naționale, aceștia pot beneficia de consiliere din partea școlilor, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.
Reamintim că, la Brașov, aproape 13.000 de copii nu au acces la învățarea online, după cum ne-au spus chiar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Dintre aceștia, aproape 7000 sunt din mediul rural.