Spital modular la Brașov pentru tratarea cazurilor grave din cauza virusului Covid 19
Se prefigurează construirea unui spital modular în curtea Spitalului Clinic de Urgență Brașov, asemenea celui de la Spitalul Elias București
07 Aprilie 2020, 16:41
Se prefigurează construirea unui spital modular în curtea Spitalului Clinic de Urgență Brașov, asemenea celui de la Spitalul Elias București, destinat tratării cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus.
Președintele Consiliului Județean Adrian Veștea a avut deja discuții cu prefectul județului, Cătălin Văsii, cu managerii de la Spitalul Judeţean şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Brașov, precum și cu autorități județene din Mureș, care se gândesc la rândul lor la conceptul unei astfel de unități medicale.
"În acelșai timp am stat de vorbă cu reprezentanții Fundației Hera care au gândit un concept modular, prin arhitecții pe care îi au, la Spitalul Elias din bucurești. În acest sens, împreună cu cadrele medicale, cele care sunt responsabile atât pe parte de unitate de primiri urgențe, cât și pe terapie intensive, am avut o discuție pentru a găsi soluția optimă necesară Brașovului și în același timp pentru a putea să-i integrăm în spitalul modulator din curtea spitalului județean, deoarece în afară de partea de terapie intensivă este necesar să avem și partea de imagistică, de radiologie", a declarat Veștea.
În același timp, la nivel județean sunt căutate soluții pentru rectificarea bugetară astfel încât să poată fi alocate Spitalului județean fondurile necesare pentru această achiziție. Președintele Consiliului Județean Brașov a precizat că amplasarea spitalului modulat în curtea spitalului central ar rezolva în parte și problema personalului de specialitate. Mai mult, spitalul modular ar urma să fie folosit și după trecerea pandemiei de covid 19.
"Vom face în așa fel ca această unitate sanitară modulară să fie realizată în curtea Spitalului Județean, care are cel mai mare număr de persoane din cadrul secției de terapie intensivă, iar ceea ce consider eu că este foarte important este că acest concept ar trebui să aibă fiabilitate, să poată fi utilizat și după pandemia de covid, pentru necesitățile pe care le are Spitalul Județean Brașov", a adăugat președintele CJ Brașov.
Spitalul modular ar putea fi realizat din containere, iar capacitatea discutată a fost de 30 de paturi destinate exclusiv ATI pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.