Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns, sâmbătă seara, la Brașov
Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au purtat ștafeta, de la Sinaia, până la comandamentul brigăzii din Brașov, iar azi dimineață, în jurul orei 8.00, voluntarii Invictus au plecat, în alergare sau pe bicicletă, spre Sfântu Gheorghe.
Articol de Monica Neacşu, 20 Octombrie 2024, 14:23
Ștafeta este organizată din recunoștință față de veteranii și eroii de ieri și de azi, căzuți la datorie, ori răniți în teatrele de operații.
Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul XI, presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, denumite după culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu. Brașovul a fost străbătut de traseul Galben.
”Sunt plutonier adjutant Barna Sorin Octavian, activez în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte de 22 de ani. Sunt veteran al teatrelor de operații. Traseul a fost unul bun, vremea a fost prielnică pentru activitatea aceasta. Din fericire am avut plăcerea și onoarea să fac parte din grupul de voluntari al ștafetei în Invictus pentru a duce mai departe ștafeta și, mai mult decât atât, ideile și respectul față de veterani și eroii căzuți la datorie pentru țară”, ne-a spus unul dintre participanți.
”Sunt plutonier Trandafiru Iuliana, încadrată în comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte. Este un lucru înălțător să alergi în ștafeta Invictus. Am mai alergat în anii anteriori și a fost, pot să spun, o binecuvântare să pot participa la o astfel de alergare”, ne-a spus o altă participantă.
”Sunt sergent major Andrei Dragoș. A fost foarte aglomerat drumul. Au fost foarte multe mașini, am încurcat un pic circulația, dar mi-am făcut datoria în primul rând pentru oamenii care au luptat și pentru țară”.
”Sunt plutonier Bontaș Roxana Magdalena și sunt voluntari Invictus. Nu este prima dată. Acum 2 ani, la ediția IX, am participat pe întreg traseul roșu, însumând 1.600km parcurși pe bicicletă. Am îndrăznit să pornesc pe acest drum de la început până la final, dorind să-mi reprezint și colegii militari activi și să aduc și recunoștință în același timp eroilor neamului românesc și militarilor răniți în teatrele de operații”.
După parcurgerea celor aproximativ 3.500 de kilometri, cele trei ștafete se vor reuni la Carei, ultima localitate eliberată de soldații români la 25 octombrie 1944. Evenimentul se va integra în ceremonia organizată la Monumentul Ostașului Român, de Ziua Armatei României, întregind astfel drapelul tricolor.
Citește și: Alegeri prezidențiale și referendum, astăzi, în Republica Moldova