Stagii de practică pentru elevii din județele Brașov și Covasna, prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie
Peste 750 de elevi de la două colegii din județul Brașov și de la un liceu din Întorsura Buzăului, județul Covasna, vor putea să-și desfășoare orele de practică în cele mai bune condiții.
Articol de Sorin Ţîrcă, 13 Noiembrie 2024, 14:26
Prin intermediul a trei proiecte implementate cu fonduri europene, Camera de Comerț și Industrie Brașov a facilitat încheierea de contracte între cele trei școli și mai multe firme brașovene.
Elevii se vor bucura de toate facilitățile în cadrul acestor stagii de practică.
Pentru proiect au fost alese Colegiul Țara Bârsei Prejmer, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu, ambele din Brașov și Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu din Întorsura Buzălui.
Reprezentantul Camerei de Comerț și Industrie Brașov și, totodată, managerul de proiect, Attila Szekely:
Aceste stagii de practică sunt conform programei de învățământ. Noi, practic, facilităm legătura între sistemul de învățământ, între licee și companii prin semnarea de parteneriate cu ajutorul cărora ei vor face o practică de circa 5 săptămâni. Practica este întinsă pe tot anul școlar și în fiecare zi are durată de 5-6 ore. Practic, se asigură atât transportul lor către companii, dar se stabilesc și mentorii care vor avea grijă de ei în cadrul companiilor.
Prin intermediul proiectului, cei mai mulți dintre elevii participanți vor obține o calificare. Se vor realiza parteneriate sustenabile, care s-ar putea prelungi și după încheierea celor trei proiecte.
Reprezentanta Colegiului Țara Bârsei Prejmer, profesoara Camelia Săcui:
Elevii de la Colegiul Țara Bârsei, prin acest proiect vor avea șansa și oportunitatea să participe la stagii de practică, cred eu, în locuri moderne, din care vor învăța și se vor deprinde cu abilități care ne vor ajuta în viitor.
Și mai important va fi acest proiect pentru elevii din Întorsura Buzăului. Directoarea Licelui Nicolae Bălcescu, Georgeta Coman:
Noi mulțumim pentru oportunitatea creată de Camera de Comerț și Industrie Brașov pentru că le oferă șansa copiilor să vină în Brașov să-și satisfacă stagiile de practică. În Întorsura Buzăului avem operatori economici care au deschidere, dar nu avem suficienți astfel încât să cuprindă întreaga paletă de domenii de activitate. Este foarte important și pentru comunitate și pentru școală, dar mai ales pentru elevi.
Valoarea totală a proiectelor este de aproape 7,4 milioane lei, dintre care 6,3 milioane sunt din fonduri europene. 1,1 milioane lei reprezintă contribuția statului român, iar fiecare dintre cele trei școli va cofinanța proiectul cu 8.500 lei.