Studenții revin, pe rând, în cămine, de marți. Fiecare va primi mesaj când trebuie să se prezinte la cămin
De marți, studenții Universității Transilvania revin în cămine. Pe rând, însă, dată fiind pandemia și necesitatea respectării regulilor de protecție împotriva Covid 19.
25 Septembrie 2020, 15:33
De marți, studenții Universității Transilvania revin în cămine. Pe rând, însă, dată fiind pandemia și necesitatea respectării regulilor de protecție împotriva Covid 19. Astfel, marți și miercuri vor fi cazați studenții din anul I și II, iar în următoarele zile, studenții din anii mai mari:
„Cazările pentru studenți se vor face conform unei planificări afișate la nivelul fiecărei facultăți. Aceștia beneficiază de o aplicație disponibilă atât în sistemul iOS cât și Android și sunt anunțați personal, deci fiecare student în parte, pe adresa instuțională despre ziua și locul în care se va face cazarea în cămin”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.
Din cauza regulilor de protecție împotriva Covid, în camerele de cămin de 4 locuri vor fi cazați câte 3 studenți, în timp ce în camerele de 2 locuri rămân tot 2 studenți. Astfel, aproximativ 800 de studenți nu vor mai avea, în acest an, loc în cămin.
La cazare, studenții nu trebuie să prezinte un test de Covid 19, însă, în cămine vor exista izolatoare pentru cazurile care prezintă simptome:
„Suntem pregătiți, în cazul în care vom avea studenți cu simptome, să îi sprjinim în realizarea acestor teste. De altfel, conform Ordinului de ministru, universitatea a stabilit camere de izolare în cazul în care vom avea și studenți cu asemenea probleme, atât în complexul Memorandului cât și în complexul Colină, respectiv 6 și 7 camere, fiecare cu baie proprie, astfel încât, dacă vom avea astfel de situații studenții în cauză să beneficieze de toate condițiile” , a adăugat prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.
Tot din cauza regulilor impuse din cauza pandemiei și din cauza creșterii costurilor la utilități, taxele de cămin pentru studenții bugetați au crescut cu 15%, în medie.
Reamintim că, la 1 octombrie, Universitatea deschide anul universitar 2020-2021, în scenariul hibrid, care înseamnă cursuri 100% online, iar activitățile practice, seminariile, laboratoarele vor fi față în față. În 1 și 2 octombrie, însă, nu vor fi cursuri, ci activități de informare și orientare.