Urşii din Sanctuarul Libearty din Zărneşti au nevoie de sprijin
Nu numai oamenii suferă în această perioadă de pandemie, ci și animalele.
28 Aprilie 2020, 17:08
Nu numai oamenii suferă în această perioadă de pandemie, ci și animalele. Chiar dacă acestea nu se îmbolnăvesc de Covid-19, din cauza activității umane reduse, multe dintre animale se confruntă cu o reducere importantă a cantității de hrană.
În această situație se află și urșii de la Sanctuarul Libearty din Zărnești. Aici, o parte din hrana animalelor era asigurată de încasările din taxa de intrare plătită de vizitatori. Cum, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, nu s-a mai pus problema vizitelor, și sumele de care dispune sanctuarul s-au redus.
Deocamdată, patrupedele nu au avut de suferit, însă președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, a tras un semnal de alarmă că situația ar putea deveni dificilă. Prezent la Brașov pentru o vizită în Parcul Național Piatra Craiului, ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că va discuta cu Cristina Lapis.
„Voi vorbi cu doamna Lapis să vedem cum putem să o ajutăm, să o sprijinim, pentru că ceea ce face domnia sa acolo având unul dintre cele mai friendly, înțeleg că este pe locul doi în lume ca și sanctuar de urși, este o misiune nobilă și evident, trebuie sprijinită”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.
Președintele Asociatiei Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, a precizat că își dorește o promovare cât mai intensă a sanctuarului în țară, pentru ca turiștii români să viziteze stabilimentul și să contribuie la bunăstarea urșilor.
„În acest sens am vorbit cu domnul ministru Costel Alexe care s-a oferit să promoveze turismul în sanctuarul de urși. Noi sperăm ca această pandemie să se linistească, dacă nu să treacă, și să putem reveni la o viață cât de cât normală, iar ursuleții să se bucure, din nou, de vizita celor care iubesc natura și animalele”, a spus Cristina Lapis.
Cristina Lapis a mai precizat că ministrul a promis că va amenaja garduri electrice în zonele în care urșii sălbatici părăsesc pădurea și ajung în zone locuite, așa cum există în Canada sau în alte țări unde urșii au creat probleme.