Zonele turistice din judeţul Braşov sunt pustii, anul acesta, în minivacanţa de 1 Mai
Plină de viaţă, în alţi ani, în mini-vacanţa de 1 Mai, Poiana Braşov este, de această dată, pustie.
29 Aprilie 2020, 17:57
Plină de viaţă, în alţi ani, în mini-vacanţa de 1 Mai, Poiana Braşov este, de această dată, pustie. De altfel, în întreg judeţul Braşov, zonele care odinioară atrăgeau mii de turişti dornici să se bucure de natură, sunt acum, parcă, lipsite de viaţă.
Măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus au limitat circulaţia iubitorilor de drumeţii, iar peisajele pitoreşti nu mai pot fi admirate decât de localnici sau virtual.
“Stațiunea în sine arată bine, doar că este pustie și acest lucru ne întristează pe toți. Din păcate ne-am obișnuit ca în următoarea perioadă, adică mini-vacanța de 1 mai, să fie mișcare în Poiană, lumea să vină să se bucure de mini-vacanță. Iată că în acest an nu au rămas decât câțiva localnici care mai ies pe stradă din când în când”, a spus Roxana Cojocea, preşedintele Asociaţiei de Turism Poiana Braşov.
Hotelurile şi pensiunile din judeţul Braşov au fost închise încă din luna martie, iar operatorii din turism nu mai pot vorbi de profit nici măcar după 15 mai, când s-ar putea relaxa măsurile impuse de autorităţi.
“A fost o perioadă și este, de fapt, o perioadă destul de grea având în vedere că nu au deloc turiști, nu au clienți. Unii au intrat în șomaj tehnic, alții cu angajații s-au apucat și au mai refăcut, modernizat spațiile de cazare, dar 100% dacă se va da drumul ei vor fi pregătiți să aștepte clienții în condiții dacă nu la fel de bune ca înainte de pandemie, sigur mai bune”, a precizat Liviu Butnariu, primarul oraşului Râşnov.
Hotelierii din judeţul Braşov speră, totuşi, ca statul să sprijine turismul, unul dintre sectoarele cele mai afectate de măsurile restrictive impuse de pandemia de coronavirus. Roxana Cojocea:
“Chiar dacă vor veni turiști după 15 mai, vor fi foarte puțini. Oamenii sunt foarte reticenți în privința faptului că va fi și un grad de rentabilitate a business-urilor. În momentul în care vor deschide vor începe să curgă cheltuieli pentru hotelieri, dar în aceeași măsură clienți nu vor fi cum s-ar dori. Rezervări sunt foarte puține, răzlețe, 1-2 rezervări, iar noi sperăm totuși ca statul să se gândească la o formă de susținere parțială pentru că vor avea de suferit foarte mulți angajați în acest sector”, a adăugat Roxana Cojocea.
În cazul în care se vor deschide după data de 15 mai, hotelurile vor putea să le ofere masa oaspeţilor lor doar în camere, prin room service.