Radio România Brașov și Radio Unirea, împreună de Ziua Mondială a Radioului
Ziua Mondială a Radioului a fost marcată astăzi de Radio România Brașov alături de Radio Unirea din Colegiul Național Unirea, un post mic pe moment, dar care promite să crească.
13 Februarie 2024, 13:10
Ziua Mondială a Radioului a fost marcată astăzi de Radio România Brașov alături de Radio Unirea din Colegiul Național Unirea, un post mic pe moment, dar care promite să crească.
Pentru prima oară, în curtea și pe holurile colegiului s-au auzit vocile elevilor uniriști completate de vocile profesioniștilor Radio România Brașov, Theodora Ghiorghiu și Răzvan Țirea.
„A fost o experiență de neuitat” au apreciat la finalul intervenției liceenii care se ocupă de proiectul școlar, Dominic și Isabelle.
„A fost o experiență foarte, foarte mișto. La mulți ani, Radio! La mulți ani, Radio Unirea! La mulți ani, Radio România Brașov! Sperăm să continuăm această colaborare, să reușim să realizăm cu succes aceste proiecte”, a spus Dominic.
„A fost super, o experiență de neuitat și de abia aștept să mai colaborăm. Radioul înseamnă pentru mine o sursă de veselie, de bună dispoziție și mult mai mult decât ce înseamnă pentru ceilalți oameni din comunitate. Îmi place foarte mult și poate chiar mă gândesc să fac asta în viitor, să încerc să merg pe această ramură”, a precizat Isabelle.
La fel de impresionată de experiență a fost și colega noastră, Theodora Ghiorghiu:
„E foarte frumos să vedem că tânăra generație iubește radioul. Asta înseamnă că radioul are viitor, până la urmă. Datorită lor undele vor emite în continuare muzică, informații, știri, tot ce trebuie”.
La rândul său, managerul Radio România Brașov, Răzvan Țirea, îi încurajează pe tinerii uniriști să-și dezvolte propriul proiect radio:
„O experiență interesantă, niște copii extrem de talentați. Sper să-și urmeze visul, să ajungă la microfon la noi în studio. Mi-a plăcut foarte mult, m-am simțit din nou tânăr. Am încercat și eu să fac lucrul ăsta în liceu, Liceul de Informatică. Nu mi-a ieșit așa de bine, așa că am făcut o gazetă atunci. Mă bucur că voi faceți radio aici și sper să vă iasă din ce în ce mai bine”.
Reamintim că în 13 februarie este celebrată Ziua Mondială a Radioului, în semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informație și cultură. Această zi marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.