La Brașov, pregătirea pentru plajă se face la -196 de grade sau în saloanele de masaj și bronzat
Ce nu fac femeile pentru trupul perfect în costumul de baie ideal? Unele merg la masaje cu bețe, altele se încing în solare sau, dimpotrivă, altele își îngheață corpurile la -196 de grade.
Articol de Bianca Suceava Bucă, 07 Iulie 2024, 17:07
Vorbim despre criosauna una dintre cele mai căutate metode de înfrumusețare și la poalele Tâmpei. Mai multe detalii ne-a oferit Carmen Dăndărău, administratorul unei clinici de înfrumusețare brașovene:
”Corpul este învăluit în baia de azot lichid. Deși nu se resimt la nivel epidermal cele –196 de grade, senzatia fiind cam de –4 grade, creierul totuși nu poate fi păcălit. Principalul beneficiu este un metabolism resetat. Astfel, inima furnizează sânge proaspăt oxigenat către toate organele care funcționează mult mai bine. Însă principala restricție peste care nu putem trece este cea legată de orice afecțiune a aparatului cardiovascular. Îns schimb, beneficiile criosaunei sunt bazate pe studii clinice, vizând partea de recuperare medicală, imunitatea, starea de bine, insomniile, dar mai ales, avem mari beneficii pe partea de înfrumusețare. Este demonstrat că într-o ședință de criosauna se pot consuma pana la 2000 de kilocalorii”.
Pentru rezultate optime sunt recomndate aproximativ 10 ședințe, costul acestira fiind de 850 lei.
Cei care preferă însă metodele mai clasice de modelare corporală pot alege un salon de masaj unde prețurile pornesc de la 90 de lei pentru o ședință de 40 de minute și pot ajunge până la 1200 de lei, un abonament cu 10 ședințe, la care se adaugă două bonus, iar primele efecte se văd chiar și după două, trei ședințe.
Tehnicianul maseur Ștefan Vulcu ne recomandă:
”Ne pregătim pentru plajă cu un masaj anticelulitic cu bețe de bambus, dar și cu masaj terapeutic cu roci vulcanice”.
Ca în fiecare an, și saloanele de bronzat sunt luate cu asalt în această perioadă. La ce ar trebui să fim atenți când alegem o astfel de locație ne spune Raluca Maria Moise, recepționeră într-un astfel de salon din Brașov:
„Din punctul meu de vedere trebuie să fim atenți mai ales să observăm dacă se dezinfectează după fiecare persoană, dacă este curat. De obicei, clienții preferă abonamentul pentru că este mult mai rentabil”.
100 de minute de bronz rapid costă până în 200 de lei și pot fi folosite pe parcursul a aproximativ 3 luni atât pentru aparatele de bronzat verticale, cât și pentru cele orizontale.
Citește și: Ziua Mondială a Ciocolatei. Prima fabrică de ciocolată din Transilvania a fost deschisă la Brașov